Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.09.2020. 11:06

Javni poziv dužnicima za izmirenje potraživanja po osnovu glavnog duga i troškova sudskog postupka uz oslobađanje od plaćanja zakonskih zateznih kamata i ugovorenih kamata

Izvor: Akta.ba, 02.09.2020.

Javni poziv dužnicima Općine Novo Sarajevo za izmirenje potraživanja po osnovu glavnog duga i troškova sudskog postupka uz oslobađanje od plaćanja zakonskih zateznih kamata i ugovorenih kamata

 

Služba za privredu, budžet i financije

 

Broj: 05-11-6741/20

Sarajevo, 2.9.2020. godine

 

Na osnovi člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 49/06 i 51/09), člana 19. Statuta Općine Novo Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 5/20 - Prečišćeni tekst i 20/20 - ispravka), člana 123. alineja 2. Poslovnika Općinskog vijeća Novo Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 24/19 - Novi prečišćeni tekst i 20/20) i Zaključka Općinskog vijeća Novo Sarajevo kojim se ovlašćuje Općinski načelnik za pokretanje procedure za iskazivanje interesa dužnika Općine Novo Sarajevo za izmirenje potraživanja po osnovu glavnog duga i troškova sudskog postupka uz oslobađanje od plaćanja zakonskih zateznih kamata i ugovorenih kamata, broj: 02OV-04-6029/20 od 28.07.2020.godine, Općinski načelnik objavljuje

 

J A V N I P O Z I V

 

1. Pozivaju se sva fizička i pravna lica, koja imaju dugovanja prema Općini Novo Sarajevo (Općina) na ime naknade za:

- zakup poslovnih prostora

- rušenje objekata

- zakup javne površine

- dodijeljeno zemljište

- rentu

 

da iskažu interes za izmirenje potraživanja prema Općini odnosno plaćanje dugovanja po osnovu glavnog duga i troškova sudskog postupka, a Općina se obavezuje da će iste osloboditi obaveze plaćanja zakonskih zateznih kamata i ugovorenih kamata.

 

2. Svim zainteresiranim licima pruža se mogućnost da do 16.10.2020. godine, se obrate pismom namjere Pravobranilaštvu Općine, uz izjavu da će platiti glavni dug i troškove sudskog postupka u roku od 60 dana od dana zaključenja ugovora/sporazuma o izmirenju potraživanja po osnovu glavnog duga i troškova sudskog postupka uz oslobađanje od plačanja zakonskih zateznih kamata/ugovorenih kamata.

 

3. Prema licima koja ne iskoriste ponuđenu mogućnost i ne izmire utvrđena potraživanja prema Općini u skladu sa naprijed navedenim, postupci pred nadležnim sudovima će biti nastavljeni.

 

4. Lica koja izraze spremnost za postupanje po ovom Javnom pozivu, preuzimaju obavezu da Službi za privredu, budžet i finansije Općine, odnosno drugoj nadležnoj službi dostave dokaz o blagovremenom plaćanju glavnog duga i troškova sudskog postupka u skladu sa ugovorom/sporazumom iz stava 2 Javnog poziva.

 

5. Procedura otpisa će se obaviti u skladu sa Članom 3. Zaključka Općinskog vijeća Novo Sarajevo br. 02OV-04-6029/20 od 28.07.2020. godine.

 

6. Ovaj javni poziv se objavljuje u dnevnim listovima “Oslobođenje“ i „Avaz“, na oglasnoj ploči Općine i službenoj Internet stranici Općine Novo Sarajevo. Javni poziv ostaje otvoren 45 dana računajući od dana posljednje objave.

 

7. Prijave se podnose Općini Novo Sarajevo u zatvorenoj koverti, direktno na protokol Općine Novo Sarajevo ili preporučeno putem pošte na adresu: Zmaja od Bosne 55, 71000 Sarajevo.

Na zatvorenoj koverti obavezno je naznačiti: Pravobranilaštvu, Ne otvarati - po Javnom pozivu "za otpis zateznih/ugovorenih kamata", broj: 05-11-6741/20 od 2.9.2020. godine.

Na poleđini zatvorene koverte obavezno je navesti: naziv podnosioca prijave, adresu i kontakt telefon podnosioca prijave.

 

8. Općina Novo Sarajevo ne snosi nikakve troškove podnosiocu prijave u pripremi i dostavljanju prijave po ovom Javnom pozivu.

Prijava po ovom Javnom pozivu ne vraća se podnosiocu prijave.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad  Koldžo

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: